Carla Meulstee

Wie smaak vindt in het lezen van goede boeken, is bij machte om de eenzaamheid te dragen, waar dan ook en met groot gemak.

Quote: Mahatma Gandhi (Indiaas politicus 1896 – 1948)

Zo lang ik mij kan herinneren vind ik het leuk om te lezen en te tekenen. Thuis en tijdens de lagere school werd er veel voorgelezen. In mijn tijd gingen we ook nog naar de zondagsschool en ook daar genoot ik van de verhalen die verteld werden. Op zaterdag lag bij ons de Donald Duck in de brievenbus en dat was dan ook meteen het eerste boek dat ik kon lezen. Toen dat steeds beter ging heb ik alle boeken die thuis te vinden waren gelezen. Al snel kreeg ik een voorkeur voor detective verhalen en die las ik dan in adem uit. Na een tijd wist ik na het lezen van de eerste bladzijde wie de dader was en zo ontstond de wens om ooit een zelf een detective te schrijven. Maar zoals het vaker gaat in het leven schoof dit naar de achtergrond.

Hoewel ik nooit echt een studiebol ben geweest, ben ik de VHBO gaan doen dat eindigde met een goed resultaat en zodoende kon ik de Hogere Beroepsopleiding SPH gaan volgen in Rotterdam.

Tijdens het maken van mijn scriptie dat over kinderangsten ging, begon bij mij het idee te groeien om een kinderboek te gaan schrijven. Tijdens opleiding, in mijn werk en als moeder heb ik veel voorgelezen. Voorlezen is een van de manieren om structuur in het leven van kinderen aan te brengen. Omdat ik door persoonlijke omstandigheden opeens tijd genoeg had ben ik kinderboeken gaan schrijven, in sprookjesvorm. Door die omstandigheden ben onder andere in de Zorg terecht gekomen, waarin ik nog steeds als begeleidster werkzaam ben.